بی تردید امروزه نقش بسیار مهم لبنیات در تامین سلامت بدن بر هیچ فردی پوشیده نیست. لبنیات، یکی از گروه های غذایی است که مصرف آن برای بدن انسان بسیار مهم و ضروری است. حضور این ماده حیاتی در هرم غذایی، نشانگر آن است که باید در مصرف مواد غذایی روزانه افراد حتماَ گنجانده شود. این خانواده از لحاظ ارزش غذایی در بالای هرم قرار دارند.
• فرآورده های لبنی :
به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می شود که همگی از شیر تولید می شوند. معمولاَ ماده اولیه تولید انواع لبنیات، شیر گاو است اما گاهی از شیر سایر داران همچون بز، گوسفند، شتر و غیره هم استفاده می شود. ماست به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، پنیر می تواند جای گوشت را بگیرد و کره و خامه کالری فراوانی دارند و دوغ یکی از نوشیدنی های مغذی و دارای املاح فراوانی است. این فرآورده ها می توانند به صورت سنتی و یا صنعتی که فرآیند های پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را می گذرانند تولید شوند.
• انواع فرآورده های لبنی :
شیر که پس از پاستوریزه و هموژنیزه شدن با مقادیر متفاوت از چربی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
خامه، چربی شیر است که به سرشیر هم معروف است.
خامه ترش، خامه ای است که به وسیله باکتری تخمیر و ترش شده است.
شیر خشک، با حذف آب شیر به دست می آید.
شیر غنی شده، شیری است که با تبخیر آب آن، غلیظ شده است و معمولا به آن شکر هم اضافه می کنند.
کره، همان چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل می شود.
پنیر، که از راه جامد کردن شیر تهیه می کنند. سپس این بخش جامد را از آب پنیر جدا کرده و می گذارند تا عمل بیاید. این کار معمولا توسط باکتری یا مایه پنیر صورت می گیرد.
ماست، شیری است که به وسیله باکتری استروپتوکوک ترش شده است.
بستنی، خامه ای است که به آرامی یخ بسته است.
• فواید مصرف لبنیات :
_ شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن است، مصرف روزانه دو لیوان شیر، 50% پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تامین می کند.
_ کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان ها در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می کند.
_ مصرف 2 الی 3 لیوان شیر در روز می تواند نیاز بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند.
_ فسفر به همراه کلسیم در تشکیل استخوان و استحکام آن موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می نماید.
_ شیر حاوی بعضی از ویتامین ها مانند: آ ، ب12، ب2، ب1 است.
• ثبت برند لبنیات :
با توجه به اهمیت فرآورده های لبنی امروزه تجارت در این زمینه رشد چشمگیری دارد، علاقه مندان می توانند برای قدم گذاشتن در عرصه تجارت و ایجاد کسب و کار نسبت به ثبت برند لبنیات اقدام نمایند.
• یک برند مناسب باید دارای شرایط زیر باشد :
برند باید ساده، کوتاه و دارای تلفظ ساده بوده و به خاطر سپردن آن آسان باشد. برای مثال : لوکس، نایک، بیک و غیره.
باید دارای صدای لذت بخش در هنگامی که آن را می شنوید باشد.
می بایست چیزی از هدف تولید محصول، کیفیت، منافع، استفاده ها و طرز عمل آن و غیره پیشنهاد کند.
برند نباید تهاجمی (به کسی یا چیزی) و یا اهانت آمیز باشد.
باید اقتصادی بوده و قابل تولید مجدد و تکثیر باشد.
برند باید بخشی از یک حالت و طبیعت دائمی باشد.
• مزایای ثبت برند :
_ از علامت تجاری برای ایجاد تفاوت و تمایز بین محصولات مشابه و تولید کننده های مشابه استفاده می شود.
_ با برند خاص، شرکت ها مم می شوند که کیفیت محصولاتشان را بالا ببرند تا نام و نشانشان موفق تر و ماندگار تر شود.
_ این علامت ها نوعی، ابزار برای بازاریابی محسوب می شوند که شهرت شرکت ها بر اساس آن صورت می گیرد و وجهه شرکت ها بر پایه ی آن ها شکل می گیرد.
_ در صورتی که شرکت بتواند برند سازی موفقی داشته باشد، می توان برند وی را جزء دارایی های ارزشمند این شرکت به شمار آورد.
_ شرکت ها برای دریافت تسهیلات نیاز به ارائه آرم تجاری خود دارند.
_ در قراردادهای اعطای نمایندگی، این گزینه از مهم ترین ویژگی هایی است که باید قید شود.
_ از برند و آرم تجاری برای دریافت گواهی و نشان استاندارد استفاده می شود.
• مدارک مورد نیاز برای ثبت برند لبنیات :
- تکمیل دو نسخه اظهارنامه علامت
- مدارک هویت متقاضی
الف) اشخاص حقیقی: کپی شناسنامه و کارت ملی
ب) اشخاص حقوقی: آخرین رومه رسمی ، تصویر شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء
- مدارک نماینده قانونی: در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی ( وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و .) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
- ده نمونه گرافیکی با تصویر از علامت درخواست حداکثر در ابعاد 10×10 سانتی متر
- در صورت سه بعدی بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
- ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط به عنوان مثال: جواز اعلامیه تاسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت . وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا پروانه کسب و.
- استفاده از حق تقدم: در صورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر تا6 ماه) استفاده نمایند می بایست مدارک مربوطه به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف مدت 15روز از آن تاریخ تسلیم نمایند.
- نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تأییدیه مقام صلاحیت دار
- رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی:
الف) هزینه اظهارنامه اشخاص حقیقی
ب) معادل ارزی کلیه هزینه ها و تعرفه های ثبتی علامت بر مبنای فرانک سوئیس میبایست به شماره حساب ارزی به نام خدمات ثبتی اداره کل مالکیت صنعتی واریز گردد.
• مراحل ثبت برند لبنیات :
- تهیه و تنظیم مدارک لازم
- استعلام نام برند درخواستی
- تکمیل اظهارنامه ثبت برند به نشانی http://iripo.ssaa.ir و ارسال به اداره مالکیت معنوی
- دریافت رمز اظهارنامه
- صدور آگهی نوبت اول
- پرداخت هزینه رومه رسمی اول و پرداخت حق الثبت
درباره این سایت